Meridianer

Når du får kinesiologisk behandling hos mig, er mit vigtigste job, at få din krop i balance. ”Arbejdet” med at få kroppen i balance kaldes for afbalancering.

Jeg bruger mange forskellige teknikker, når jeg genopretter balancen. Det afhænger nemlig af, hvilken udfordring du kommer med. Ved hjælp af muskeltesten, som er et let tryk på en muskel fx din arm, afgør jeg hvilken teknik, der er bedst for at genoprette balancen.

En af de teknikker jeg bruger i kinesiologisk afbalancering, er arbejde med meridianer.

Meridianer er de energibaner, der løber gennem hele kroppen. På hver meridian ligger der desuden en række akupunkturpunkter, der alle er forbundet til et organ.
Hvis der ikke sendes tilstrækkelig energi rundt i energibanerne fx på grund af muskelspændinger, så vil det tilhørende organ heller ikke få den energi, der er behov for.

Afbalancering af dine meridianer gavner hele kroppen og optimerer din evne til selvheling. Kontakt mig og hør mere om kinesiologisk afbalancering.

Har du hørt om Yin og Yang, som stammer fra Kina og er et symbol for filosofi? Symbolet repræsenterer modsætninger som lys og mørke eller dag og nat. I forbindelse med meridianer, er der Yin-meridianer, hvor energistrømmen løber opad. De er knyttet til et organ fx lunge, milt, hjerte, nyre osv. Deres opgave er at holde på energien.
Tilsvarende løber Yang-meridianernes energistrømme altid nedad. De er knyttet til alle de hule organer fx tyktarm, mave, blære, galdeblære osv.

Er der blokering i en meridians energistrøm, holder jeg på meridianens akupressurpunkter eller stryger meridianen i den retning, som energien bør løbe.

Når balancen er genoprettet, får det energien i kroppen til at flyde optimalt, så du igen har “overskud på kontoen”.

Har du fordøjelsesproblemer eller er du udfordret af allergi eller smerter? Kontakt mig og hør mere om, hvad kinesiologien kan hjælpe dig med.

Scroll to Top