Alternativ behandling af Spændingshovedpine

Er du, som mange andre, plaget af spændingshovedpine? Smertestillende piller løsner op for smerten kortvarigt. Men ønsker du også et liv uden hovedpine, så kan kinesiologien hjælpe dig.

Læs her hvorfor kinesiologisk behandling ved spændingshovedpine virker. Du er naturligvis også velkommen til at kontakte mig.

Brug af kinesiologi ved spændingshovedpine
Når du vælger at bruge kinesiologisk behandling ved spændingshovedpine, er du i gode hænder. Jeg ser altid på det hele menneske og selv om hovedpinen ofte skyldes muskelspændinger, kan der også være mange andre grunde til spændingerne. Ud over muskelspændinger kan spændingshovedpine også udløses i forbindelse med stress, dårlige arbejdsstillinger eller dårlig nattesøvn.

Mange ved ikke, at spændingshovedpine også kan komme af psykiske udfordringer. Er man fx udsat for mobning, vil man formentlig bide tænderne sammen, for at ”bide” det ubehagelige i sig. Derved bliver kæberne spændte, hvilket kan resultere i spændingshovedpine.

I eksemplet ovenfor vil en behandling med kinesiologi mod spændingshovedpine starte med at løse op for de følelser, der er opstået i forbindelse med mobningen. Herefter er det muligt at afspænde de muskler, der er involveret i spændingerne.

I kinesiologi mod spændingshovedpine vil jeg bruge muskeltesten, for at finde frem til, hvad der er i højeste prioritet og derfor skal behandles først. For at genoprette balancen bruger jeg blandt andet akupressurpunkter, massage og arbejde med meridianer for at få energien til at flyde igen.

Du vil eventuelt få nogle lette øvelser med hjem. De skal understøtte målet ved afbalanceringen i forbindelse med kinesiologisk behandling af spændingshovedpine.

Beskrivelse af spændingshovedpine
Føles det som om, du har et stramt bånd omkring panden eller har du en dunkende fornemmelse i den ene eller begge sider af hovedet? Så er der formentlig tale om spændingshovedpine.

Spændingshovedpinen er faktisk den hyppigste form for hovedpine. Spændingerne kommer ofte fra nakke, kæbe, skuldre eller ryg. Hvis smerterne fx starter i nakken kan det brede sig frem til pande, kæber og bag det ene eller begge øjne.

Læs også siderne med hovedpine og migræne

Lider du af spændingshovedpine eller kender du en som gør?

Scroll to Top